Caută
Close this search box.

BILKA

Sistem Pluvial

Sistemul pluvial BILKA este fabricat din oțel zincat la cald și protejat multistrat pe ambele fețe pentru o comportare perfectă în timp. Sistemul de îmbinare a elementelor este simplu, rapid și eficient, nu permite scurgerea apelor pluviale pe fațada clădirii sau infiltrarea ȋn fundația şi pereții casei, astfel protejează ȋntreaga construcție asigurȃnd o durată de viață mai mare.

Materia Prima

Producerea elementelor sistemului BILKA se bazează pe tehnologia suedeză, întrucât folosește oțelul suedez de cea mai bună calitate (0,6 mm), zincat pe ambele părți (275 g/mp) și acoperit cu 35 microni pe fiecare parte a materialului. Stratul de vopsea conferă produselor o suprafață de netezime deosebită, stabilitate foarte mare a culorii și o rezistență solidă la acțiunea apei de ploaie și a agenților poluanți din atmosferă.

Cele cinci straturi care conferă și protejează banda metalică garantează rezistența la coroziune a fiecărui element și conferă o foarte lungă durată de viață acestor produse. Acesta este motivul pentru care sistemul BILKA oferă garanții pentru o rezistență foarte îndelungată în timp și singura operație de întreținere pe care o necesită este redusă la simpla curățare de murdărie a jgheaburilor.

Ghid Montaj

Montajul cârligelor

 • Cârligele 210 care se folosesc la montarea pe grinzi, margini sau scânduri, se îndoaie pentru a obține o pantă adecvată a jgheabului (3-5 mm / ml).
 • Cârligele combi se folosesc la montarea directă pe grinda frontală, păstrând o pantă adecvată a jgheabului (3-5 mm / ml).
 • Cârligele se vor fixa la intervale de 60 – 90 cm, iar cârligele de capăt se amplasează la o distanță de aproximativ 10 cm de la capătul jgheabului.
 • Nu uitați să amplasați câte un cârlig de fiecare parte a colțarului.
 • Montarea cârligelor începe cu fixarea cârligelor de capăt, apoi între acestea se întinde o sfoară pentru a marca linia de montare a celorlalte cârlige.
 • În cazul utilizării a două burlane, cârligele se montează de la mijloc, menținând panta în direcția celor două burlane.

Montajul racordurilor

 • Pe jgheab se fixează locul unde va fi amplasat racordul, apoi cu ajutorul unui bomfaier sau cu o foarfecă manuală se taie pe rotund orificiul (atenție: nu folosiți un ferăstrău circular/flex în acest scop).
 • Marginile tăiate se îndoaie către exterior, astfel încât să se permită evacuarea apei către colector.
 • Montați racordul pe jgheab, introducând marginea îndoită a acestuia în îndoirea exterioară a jgheabului. Apoi apăsați racordul pe jgheab și instalați-l prin îndoirea capetelor tăblițelor către marginea interioară a jgheabului.

Montajul jgheaburilor, a colțarelor și a capacelor:

 • Amplasați jgheaburile și colțarele începând cu jgheabul care are colectorul deja montat, introducând partea exterioară a jgheabului în orificiul de pe cârlig și apoi apăsând marginea exterioară în închizătoare. Apoi montați celelalte jgheaburi și colțare.
 • Cuplajele jgheaburilor se strâng în partea din spate a jgheaburilor, astfel încât garnitura să se găsească la mijlocul cuplajului. Apoi se instalează clemele pentru partea frontală a celui de-al doilea jgheab sau colțar, închizând cuplajul și asigurându-l prin îndoirea tabliței.
 • Jgheaburile și colțarele se amplasează păstrând o distanță de 2 – 3 mm între acestea pentru a compensa dilatarea și contracția jgheabului datorită variațiilor de tempertură.
 • Capacele se instalează la capătul jgheaburilor, introducând în adânciturile sub formă de arc puțin silicon sau mastic. Apoi se amplasează baza și se apasă urechea frontală pe marginea jgheabului, urechea posterioară se îndoaie în spatele jgheabului.

Montajul burlanelor

 • Pe zid se fixează o sfoară de-a lungul căreia va fi amplasat burlanul. Apoi se aplică brățara burlanului indicând locul de fixare al acesteia și pregătind orificiile de montare.
 • Brățara se montează cu ajutorul unor dibluri. În cazul în care produsul se montează pe un perete cu izolație termică din polistiren trebuie să se utilizeze ancora de lungime adecvată.
 • Prima brățară se montează direct 150 mm distanță sub cot, iar ultima înainte de evacuare. Distanța maximă dintre brățări nu trebuie să depășească 2 m.
 • După montarea burlanelor se fixează penele colierelor de burlan folosind o bucată de lemn.
 • La capătul burlanului se fixează evacuarea sau, în cazul în care apa este evacuată la sistemul de canalizare, un burlan cu flanșa.
 • Atenție: Nu uitați să curățați foarte bine jgheaburile de resturi de tablă tăiată sau șpan. Resturile lăsate vor rugini și vor cauza decolorarea suprafeței tablei.

Caracteristici Tehnice

ParametruValoare pentru finisaj luciosValoare pentru finisaj matStandard
UtilizareExteriorExterior-
Grosimea suprafeței 35 µm/35 µm40 µm/40 µmISO 2808
Toleranța grosimii suprafeței6 µm6 µmEN 10 169-1
Luciu40<5EN 13523-2
Raza interioară minimă de îndoire0.5 x t0.5 x tEN 13523-7
Temperatura minimă de formare- 15 °C- 15 °C-
Rezistență la zgârieturi35N30N-
Rezistență la petefoarte bunăfoarte bună-
Temperatura maximă de lucru+ 100 °C + 100 °C-
Categoria UVRUV3RUV4prEN 10169-2
Categoria de rezistență la corodareRC5RC5prEN 10169-2
Strat de zinc275g/mp 275g/mp-

Gamă De Culori

Oțel Dublu-Vopsit

Coroziune

Culoare 

Sistem Pluvial Bilka Dublu Vopsit Alb Nedar Construct

Alb

RAL: 9010

Sistem Pluvial Bilka Dublu Vopsit Argintiu Nedar Construct

Argintiu

RAL: 9006

Sistem Pluvial Bilka Dublu Vopsit Gri Nedar Construct

Gri

RAL: 7011

Sistem Pluvial Bilka Dublu Vopsit alama Nedar Construct

Alamă

RAL: 8003

Sistem Pluvial Bilka Dublu Vopsit Rosu Maroniu Nedar Construct

Roșu Maroniu

RAL: 3009

Sistem Pluvial Bilka Dublu Vopsit Rosu Nedar Construct

Roșu

RAL: 3011

Sistem Pluvial Bilka Dublu Vopsit caramiziu Nedar Construct

Cărămiziu

RAL: 8004

Sistem Pluvial Bilka Dublu Vopsit Visiniu Inchis Nedar Construct

Vișiniu Închis

RAL: 3005

Sistem Pluvial Bilka Dublu Vopsit Verde Nedar Construct

Verde

RAL: 6020

Sistem Pluvial Bilka Dublu Vopsit Maro Ciocolatiu Nedar Construct

Maro Ciocolatiu

RAL: 8017

Sistem Pluvial Bilka Dublu Vopsit Negru Nedar Construct

Negru

RAL: 9005

Sistem Pluvial Bilka Dublu Vopsit Maro Inchis Nedar Construct

Maro Închis

RAL: 8019

Oțel Dublu-Vopsit Mat

Coroziune

Culoare 

Sistem Pluvial Bilka Dublu Vopsit Mat Gri Grafit Nedar Construct

Gri Grafit

RAL: 7024

Sistem Pluvial Bilka Dublu Vopsit Mat Maro Ciocolatiu Nedar Construct

Maro Ciocolatiu

RAL: 8017

Sistem Pluvial Bilka Dublu Vopsit Mat Maro Inchis Nedar Construct

Maro Închis

RAL: 8019

Sistem Pluvial Bilka Dublu Vopsit Mat Negru Nedar Construct

Negru

RAL: 9005

MAGNELIS

Coroziune

Sistem Pluvial Bilka Magnelis Nedar Construct

MAGNELIS

*Culorile pot fi reprezentate diferit de la un ecran la altul. Pentru siguranţă cereţi paletarul de culori.

Telefonic

Formular Online

La Locație

Pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă pe acest site, folosim cookies. Consultati aici politica noastră cookies.